Bij Vector kan de jeugd vanaf 14 jaar beginnen met boogschieten.

Wij hebben twee jeugdinstructeurs. Zij zijn degenen die de eindbeslissing nemen voor de instroom van jeugdigen vanaf 14 jaar. Dit is onze minimumleeftijd. Beneden de 14 jaar nemen wij geen jeugd aan voor instructie.

Verder gelden voor de jeugd dezelfde voorwaarden voor het aanmelden en zijn de kosten ook gelijk. Voor aanmelden en informatie over de kosten verwijzen wij naar de pagina ‘Instructie’.

Mocht blijken bij de eerste les dat de nieuwe jeugdschutter nog niet sterk genoegd is om te kunnen schieten, dan moeten we (helaas) de beslissing nemen om te stoppen met de instructie. Vaak is het voldoende een paar maanden te wachten en het daarna nog een keer te proberen. Dit wordt door de jeugdinstructeur overlegd met (een van) de ouders of voogd. Bij jeugdige cursisten vragen wij altijd dat een ouder/voogd tenminste bij de eerste les aanwezig is (liefst bij de gehele cursus van drie lessen). Als ouder/voogd maak je dan gelijk kennis met de vereniging waar je kind wil gaan sporten en de jeugdinstructeur of de secretaris kan dan nadere informatie over het vervolgtraject geven.

Jeugdschutters van 12 of 13 jaar, die bij een andere vereniging lid zijn en willen overstappen naar Vector kunnen contact opnemen met de secretaris. Na kennismaking en beoordeling over de schietvaardigheid, kunnen afspraken worden gemaakt over het lidmaatschap.