De Groninger Handboog Vereniging Vector is op 4 juli 1979 opgericht. We bestaan inmiddels meer dan 40 jaar. In die jaren hebben we op meerdere locaties onze sport beoefend. Enkele van deze locaties zijn: boerderij park Selwerd (nu wijkpost gemeente Groningen), drafbaan Stadspark, ALO van Swietenlaan. Sinds augustus 2007 schieten we op onze huidige locatie, nl. een gymzaal aan de Chopinlaan.

Boogschieten is een serieuze sport. Het is een van de oudste olympische sporten. Het ziet er makkelijk uit, maar schijn bedriegt. Zonder instructie zal je nooit een goede schutter worden.

Onze leden schieten met verschillende type bogen, zoals de olympische recurve, compound, barebow, traditionele boog, etc. We schieten alleen niet met kruisbogen. Binnen onze vereniging is het sociale aspect erg belangrijk. Iedereen kan op zijn/haar eigen niveau schieten. Helaas kunnen we maar op 1 dag in de week onze sport beoefenen, maar als je op zondagmorgen (fanatiek) wilt schieten, kan dat. In Noord Nederland zijn verschillende verenigingen actief en worden er regelmatig wedstrijden gehouden, waar onze leden aan mee kunnen doen (je moet dan wel zelf over een uitrusting beschikken). De meeste van onze leden schieten recreatief. Ze komen op zondagmorgen om te schieten, maar ook om even bij te praten, kopje koffie of thee er bij. Inmiddels zijn de meeste restricties opgeheven en kunnen we tussen het schieten door ook weer een kopje koffie/thee drinken.

Wat verwachten wij van onze leden? Uiteraard dat je regelmatig komt boogschieten. Maar bij het opbouwen van de schietbanen hebben we wel hulp nodig. Ook bij het opruimen van het materiaal is hulp nodig. Wil je direct om half 10 beginnen met boogschieten, dan kom je uiterlijk om kwart over 9 om mee te helpen met het opbouwen. Blijf je tot het laatste moment, dan help je mee met opruimen. De club wordt volledig gerund door vrijwilligers, daardoor kunnen we de contributie laag houden.

Heb je nog nooit geschoten, maar lijkt het je een mooie sport, dan bieden wij een introductiecursus aan. Deze cursus bestaat uit drie lessen. De cursus kost 20 euro. Mocht je na afloop van de cursus lid worden van de vereniging, dan krijg je 20 euro korting op de eerste contributienota. Voor meer informatie verwijs ik je graag naar de pagina met uitgebreide informatie over de lessen en introductieperiode.