Vanwege de coronamaatregelen is de club momenteel alleen open voor de leden. Het opstarten van instructielessen is helaas nog niet aan de orde. Daarom kunnen we op dit moment geen aanmeldingen voor instructie aannemen. Zodra wij de inschrijving voor de wachtlijst weer openstellen, zullen we dat op deze pagina vermelden.

Toen in maart 2020 de eerste corona lockdown van kracht werd, hadden wij nog een wachtlijst voor instructie. In de paar maanden die de club open kon zijn van september t/m half december 2020 konden we geen instructie geven. De mensen die op de wachtlijst staan zullen wij als eerste benaderen als we weer instructie kunnen geven. Om de wachttijd voor nieuwe aanmeldingen niet te groot te laten worden, is de aanmelding voor de wachtlijst voorlopig gesloten.

De introductiecursus.

De introductiecursus kost 20 euro en bestaat uit drie lessen. In die drie lessen worden je de basisbeginselen geleerd van het boogschieten. In les 1 krijg je uitleg over het materiaal, maar vooral over de veiligheidsregels die er bij het boogschieten zijn. Je gaat immers bezig met een met wapen. Jouw veiligheid, maar ook die van de andere schutters staat voorop.

De lessen duren een uur. We geven één op één instructie, niet in groepsverband. Dit is de reden dat het wat langer kan duren voor je aan de beurt bent. Als je op de wachtlijst voor instructie staat, krijg je van de secretaris een mail waarin de datum staat waarop je kan beginnen met de cursus.

De club stelt materiaal beschikbaar (boog, pijlen, armbeschermer en vingertab). Zelf moet je schone sportschoenen meenemen. Trek prettig zittende kleding aan, maar geen al te wijd zittende shirts (dus geen slobbertrui om maar een voorbeeld te noemen). Je hoeft geen speciale sportkleding aan te trekken, je kan in vrijetijdskleding boogschieten. De meeste mensen zullen een t-shirt met korte mouwen dragen.

Als je na de derde les besluit om lid te worden van de vereniging, wordt het cursusgeld in mindering gebracht op de eerste contributienota.

Veiligheid.

Op de schietbaan dien je je te gedragen. Doe je dat niet, dan wordt je gewaarschuwd. Blijf je je misdragen, dan zal je van de schietbaan worden verwijderd. Luister daarom altijd goed naar de instructeurs die je tijdens de introductiecursus de regels vertellen.

Boogschieten kan je niet leren uit een boek of van filmpjes. Wil je echt veilig leren boogschieten, meldt je dan aan voor lessen. Wij zijn van mening dat je alleen van een instructeur veilig kan leren boogschieten. Veilig voor jezelf, voor je medeschutters, maar ook veilig voor je lichaam. Eenmaal fout aangeleerde handelingen zijn moeilijk af te leren en kunnen blessures veroorzaken.

Is voor jou de zondagochtend geen optie, kijk dan op de website van de NNHF naar andere clubs in het noorden van Nederland.

Wanneer koop ik een eigen boog?

Wij raden nieuwelingen altijd af om direct een boog te kopen. De verleiding is soms groot om via bv Marktplaats of Ebay een boog te kopen. Maar als je niet nog niet weet wat voor type boog je mee wilt schieten (er zijn verschillende types bogen), hoeveel trekkracht je aan kan en of je links of rechtshandig moet schieten, dan koop je al gauw een verkeerde boog. Bij Vector beginnen we altijd met de recurve boog met vizier. Er zijn leden die met een compoundboog schieten, anderen met meer traditionele bogen zoals de longbow, een ruiterboog of een jachtboog. Als je na drie tot zes maanden zelf een boog wilt gaan kopen, kunnen de leden je altijd helpen met je keuze.