Op dit moment is onze wachtlijst vol. Daarom is tot nader orde de opgave voor de wachtlijst stopgezet.
We starten in de tweede helft van september 2023 de cursus weer op. De eerste cursisten zijn inmiddels uitgenodigd. Zodra de inschrijving voor de wachtlijst weer opent, zullen we dit op de welkom pagina vermelden.

Wij geven altijd persoonlijk les (1 instructeur per cursist), daardoor duurt het wat langer voor je aan de beurt bent, maar wij vinden de persoonlijke aandacht belangrijk. Ook is het zo dat we natuurlijk nog steeds rekening moeten houden met corona. De cursist kan besmet raken of de instructeur. Daardoor kan het langer duren voor de cursus is afgerond of voordat je kan starten.
Ben je al een ervaren schutter en ben je door een verhuizing in Groningen (stad of provincie) komen wonen, dan hoef je uiteraard geen cursus te volgen. Ook als je al les hebt gehad bij een andere club, maar nu in Groningen wilt schieten, hoef je niet opnieuw een cursus te volgen . Stuur dan een mail naar de club (vector@home.nl). geef in die mail aan dat je al een ervaren schutter bent, of dat je al een cursus hebt gehad bij een andere vereniging en je graag bij ons wilt schieten. We maken dan een afspraak om langs te komen. Als je een eigen uitrusting hebt, neem je die natuurlijk mee. Die afspraak maken we om even tijd te nemen om kennis te maken en je de regels van onze vereniging uit te leggen.

De introductiecursus.
De introductiecursus kost 20 euro en bestaat uit drie lessen. In die drie lessen worden je de basisbeginselen geleerd van het boogschieten. In les 1 krijg je uitleg over het materiaal, maar vooral over de veiligheidsregels die er bij het boogschieten zijn. Je gaat immers bezig met een met wapen. Jouw veiligheid, maar ook die van de andere schutters staat voorop.
De lessen duren een uur. We geven één op één instructie, niet in groepsverband. Dit is de reden dat het wat langer kan duren voor je aan de beurt bent. Als je op de wachtlijst voor instructie staat, krijg je van de secretaris een mail waarin de datum staat waarop je kan beginnen met de cursus.
De club stelt materiaal beschikbaar (boog, pijlen, armbeschermer en vingertab). Zelf moet je schone sportschoenen meenemen. Trek prettig zittende kleding aan, maar geen al te wijd zittende shirts (dus geen slobbertrui om maar een voorbeeld te noemen). Je hoeft geen speciale sportkleding aan te trekken, je kan in vrijetijdskleding boogschieten. De meeste mensen zullen een t-shirt met korte mouwen dragen.
Als je na de derde les besluit om lid te worden van de vereniging, wordt het cursusgeld in mindering gebracht op de eerste contributienota.

Veiligheid.
We beginnen de les altijd met uitleg van het materiaal en uitleg over de veiligheid. Je bent immers met een wapen bezig. De veiligheid van de cursist, de trainer en de andere schutters heeft onze hoogste prioriteit.
Op de schietbaan dien je je te gedragen. Doe je dat niet, dan wordt je gewaarschuwd. Blijf je je ‘misdragen’, dan zal je van de schietbaan worden verwijderd. Luister daarom altijd goed naar de instructeurs die je tijdens de introductiecursus de regels vertellen.
Boogschieten kan je niet leren uit een boek of van filmpjes. Wil je echt veilig leren boogschieten, meldt je dan aan voor lessen. Wij zijn van mening dat je alleen van een instructeur veilig kan leren boogschieten. Veilig voor jezelf, voor je mede schutters, maar ook veilig voor je lichaam. Eenmaal fout aangeleerde handelingen zijn moeilijk af te leren en kunnen blessures veroorzaken.
Is voor jou de zondagochtend geen optie, kijk dan op de website van de NNHF naar andere clubs in het noorden van Nederland.
Wanneer koop ik een eigen boog?
Wij raden nieuwelingen altijd af om direct een boog te kopen. De verleiding is soms groot om via bv Marktplaats of Ebay een boog te kopen. Maar als je niet nog niet weet wat voor type boog je mee wilt schieten (er zijn verschillende types bogen), hoeveel trekkracht je aan kan en of je links of rechtshandig moet schieten, dan koop je al gauw een verkeerde boog. Bij Vector beginnen we altijd met de recurve boog met vizier. Er zijn leden die met een compoundboog schieten, anderen met meer traditionele bogen zoals de longbow, een ruiterboog of een jachtboog. Als je na drie tot zes maanden zelf een boog wilt gaan kopen, kunnen de leden je altijd helpen met je keuze.